Outsourcing destination Plovdiv

Outsourcing destination Plovdiv

Outsourcing destination Plovdiv

След последните проучвания България се намира сред първите 10 в класацията за най-атрактивни аутсорсинг дестинации в света, което превръща страната ни в една от-най предпочитаните държави за аутсорсинг бизнеса.
Това повдига въпроса какво привлича чуждестранните инвеститори да изберат именно България за своя бизнес. Според направената от A.T. Kearny класация се оказва, че съществуват три основни групи критерии, по които инвеститорите определят привлекателността на една държава- бизнес среда, финансов аспект, наличност и умения на човешкия ресурс.

Към този момент София се смята за основно място, където аутсорсинг индустрията е концентрирана. Всеизвестен факт е, че в България аутсорсингът на ИТ се е превърнал в най-бързо развиващата се сфера, която започва да носи все по-големи приходи.
Това дава основание в последно време все повече да се дискутират възможностите за разрастване на този бизнес в други големи градове.
Второто най-атрактивно място за аутсорсинг сектора е Пловдив. Причината за това е, че градът е вторият по демографско значение в странаta. От друга страна за разлика от столицата, Пловдив e оценен като град с високо качество на живот, предлагащ по-малък трафик, лесно придвижване до работа, както и ефективен градски транспорт. Освен това, Пловдив гордо може да се похвали с честта да бъде Европейска Столица на Културата 2019 година и това го прави още по-атрактивно място за живеене.

Тази година именно в Пловдив на 30 Октомври ще бъде проведен престижен форум Outsourcing Destination Bulgaria, на който ще бъдат повдигнати важни теми, засягащи потенциала на града за развитие на аутсорсинг индустрията. Основната цел на събитието е да се дискутират важни въпроси относно сътрудничеството между аутсорсинг бизнеса, информационните технологии и образователните институции. По различните тематики, засегнати по време на бизнес форума, ще вземат участие представители на водещи ИТ и аутсорсинг компании, държавната и местната власт, академичната сфера, както и независими консултанти.

Този форум ще се реализира благодарение на Община Пловдив и нейните съ-организатори- Industry Watch и Envision заедно в партньорство с Българската аутсорсинг асоциация, Българската агенция за инвестиции, Българската асоциация на софтуерните компании и ИКТ Клъстер Пловдив.

За да се запознаете по- подробно с предстоящото събитие- програма, участници, регистрация – посетете страницата на Outsourcing Destination Plovdiv.

Подобни статии

Все още няма коментари

Остави коментар

Остави Коментар

Моля въведете вашето име. Please enter an valid email address. Моля въведете съобщение.