Какво представляват интернет магазините и защо са толкова популярни?

Какво представляват интернет магазините и защо са толкова популярни?

Какво представляват интернет магазините и защо са толкова популярни?

Интернет магазините или познати още като електронни магазини са уеб сайтове, които предоставят по-специални условия за покупка на продукти, максимално близки до физическите магазини. Там за всеки един продукт можете да намерите максимална информация за него, да го разгледате внимателно, да го поръчате и да платите в удобен за вас начин. В много от случаите този тип магазини не са свързани с физически такъв, съответно това е единствената ви опция, ако желаете да закупите нещо. Предимствата на пазаруването от електронните магазини са много: бързо и лесно намиране на стоки, богато разнообразие от стоки и цени, чести промоции, доставяне на продукта на посочен от вас адрес.

Интернет магазините са изключително разнообразни като в най-честия случай, това са тясно специализирани магазини. Тези специализирани електронни магазини предлагат стоки от определена област – дрехи, електроника и много други. Съществуват и интернет магазини, разновидност на моловете, където можете да намерите голямо разнообразие от стоки. Друг популярен вид магазин са аукционите като платформата дава възможност да се пусне за продан даден продукт, а купувачите да го закупят веднага като започнат да наддават за нея. Съответно най-високата цена печели.

В същото време, електронното пазаруване е и сигурно. Това се постига с помощта на SSL сертификати, които позволяват между потребителя и магазина да се осъществи криптирана връзка.

По данни на Европейския потребителски център, България е с най-малък брой хора, които пазаруват в електронните магазини. Разликата с останалите европейски държави е от пет до десет пъти през изминалата година. Това обаче постепенно се променя, като според ежегодните данни, българите пазаруват по електронен път все по-повече с всяка изминала година.

Ние от Envision отчитаме огромен интерес от страна на нашите клиенти да развиват свои електронни магазини. Желание за това изявяват, както клиенти, които вече имат физически магазин, но искат да увеличат продажбите си, така и клиенти, които започват нов бизнес. Засилен интерес забелязваме в последните няколко години, както от малкия, така и от средния бизнес. Ако имате интерес към електронната търговия, можете да ни изпратите запитване. Екипът ни ще го прегледа в най-кратки срокове и ще се свърже с вас за изготвяне на индивидуална оферта.

Все още няма коментари

Остави коментар

Остави Коментар

Моля въведете вашето име. Please enter an valid email address. Моля въведете съобщение.