Какво е SEO оптимизация и защо е толкова важна?

Какво е SEO оптимизация и защо е толкова важна?

Какво е SEO оптимизация и защо е толкова важна?

SEO (Search Engine Optimization) е процес при който се подобрява видимостта на един уеб сайт в резултатите от търсенето при търсещите машини. Най-популярните търсещи машини в света са: Google Search, Bing, Yahoo! Search (използващ Bing), Yandex Search и Baidu.

В последните години, SEO стана неизменна част от популяризирането на един уеб сайт заради нарастващия брой онлайн потребители. Според проучване, броят на българските интернет потребители е нараснал с 689.5% само за десет години. По последни даннипо критерия “качеството на интернет връзката” България се позиционира на 20 позиция в света. Междувременно, близо 50% от фирмите в България имат свой уеб сайт. Българският онлайн пазар започва да се разраства и конкуренцията става все по-голяма, а бизнесът иска да се разширява и използва за целта Интернет мрежата като инструмент, с който да представи услугите и продуктите си пред света чрез своя собствен уеб сайт.

Според същото това проучване, Google е с малко над 99% пазарен дял при търсачките. Поради тази причина, целта на бизнесът е да се позиционира на челните страници в резултатите от търсенето в Google. Все по-голяма част от бизнеса се насочва към оптимизиране на своя фирмен уеб сайт или електронен магазин, с което да увеличи посещенията, популяризацията на услугите и продуктите си и в крайна сметка продажбите си. Според статистиката, все повече хора търсят в Google при намерение за покупка на стока и все по-рядко продължават търсенето си по-напред в страниците с резултатите. В крайна сметка, позиционирането на по-предни позиции в търсещите машини, носи на сайта повече трафик, а трафикът може да се превърне в продажби.

Ние от Envision, имаме богат опит в оптимизирането на уеб сайтове и електронни магазини за търсещите машини. През годините сме били свидетели как електронни магазини с малък брой продажби, стават истински супер електронни магазини с голям брой продажби и от никому неизвестно име се превръщат в силен бранд. Това, което бихме могли да ви гарантираме е, че тази малка инвестиция днес, ще ви носи големи дивиденти утре. Ако имате интерес към оптимизация на вашия уеб сайт или електронен магазин за търсещите машини, можете да ни изпратите запитване. Екипът ни ще го прегледа в най-кратки срокове и ще се свърже с вас за изготвяне на индивидуална оферта.

Подобни статии

Все още няма коментари

Остави коментар

Остави Коментар

Моля въведете вашето име. Please enter an valid email address. Моля въведете съобщение.